Vi utfører Portacount masketetthets test - testing av reell beskyttelsesfaktor

Masketetthet - er dette så viktig?
Bruker du åndedrettsvern i jobben? Har du testet om masken passer til ditt ansikt? 

ULIKE PRODUSENTER - LIKE KRAV

Alle typer åndedrettsvern har krav til en beskyttelsesfaktor på innsiden av masken. Enten det er en tettsittende helmaske, halvmaske eller en heldekkende hette av ulike sorter.
En helmaske, skal etter europeisk standard tilby en beskyttelsesfaktor på minimum 2000 (x2000 renere konsentrasjon innenfor masken enn utenfor). 

Hva om masken din tilbyr beskyttelsesfaktor på under minimumskravet? Dette kan være på grunn av ulike faktore som for eksempel størrelse, passform eller noe så enkelt som skjegg eller skinnskjegg? Hva om masken faktisk ikke er tett?

Bruk av feil maske kan i verste fall bety at masken lekker og gir deg en falsk trygghet.

FINN DIN STØRRELSE

Ikke alle vet at masker leveres i ulike modeller og størrelser tilpasset ulike ansikts fasonger. Dersom du bruker feil maske til din ansikts fasong, kan det i verste fall bety at forurensing trenger inn i overgangen mellom hud og maske. Et problem som er vanligere enn vi tror.

En tetthetstest av maske forteller deg om masken holder tett på akkurat ditt ansikt.

LOVKRAV

Flere og flere selskaper ser verdien i å utføre tetthetstesting av åndedrettsvern for sine ansatte. Det finnes foreløpig ikke noe lovkrav knyttet til tetthetstesting i Norge, men Norsk Olje og Gass har utarbeidet anbefalte retningslinjer for tetthetstesting av åndedrettsvern.

Testen er uavhengig av produsent. Det er altså ikke kvaliteten på masken som måles her, den fastsettes av standarder og beskyttelsesfaktor. Det er fasong og passform til ditt ansikt som er avgjørende. Det finnes et bredt utvalg av modeller fra ulike produsenter på markedet. Testen gir deg mulighet til å finne den modellen som passer best til deg.

BRUKER SALT PARTIKLER FOR Å FÅ RESULTAT

En tetthetstest av maske gjennomføres ved at man først fyller rommet med saltpartikler ved hjelp av en liten maskin som blåser ut saltholdig damp. Når konsentrasjonen i rommet er høy nok, starter testen.

Brukeren tar på seg åndedrettsvernet, og utfører en rekke faste puste- og bevegelsesøvelser.

Ved hjelp av to slanger måler test-maskinen saltkonsentrasjonen inni og utenfor masken parallelt. På den måten regner vi ut maskens reelle beskyttelsesfaktor på ditt ansikt.

Under testen skal du blant annet vri hodet fra side til side, snakke høylytt og puste tungt etter instrukser.

Dersom masken lekker under en eller flere av øvelsene, vil du "stryke" og testen avbrytes.

Målet med tetthetstesting av masker er å finne den modellen som passer best til ditt ansikt.

Har du en spiss hake vil du kanskje trenge en størrelse small. Har du en bred panne, bør du kanskje bytte til en alternativ modell som gir samme beskyttelsesgrad, men passer ditt ansikt bedre.

Tetthetstesting kan utføres på alle typer åndedrettsvern; helmasker og halvmasker, filtermasker og luftforsynte masker.

Ved å utføre tester for personell i din bedrift, gir du ansatte økt trygghet og sikkerhet. Sørg for å ha hele bedriftens utvalgte maskesortiment tilgjengelig (merker, størrelser og modeller), slik at hver enkelt kan finne frem til den masken som gir best beskyttelse.

Og du: Har du en kraftig skjeggvekst, må du huske å barbere deg også da dette påvirker testen kraftig.

Hva kan vi gjøre for deg?

Tenotec AS

984067089 MVA

E-post post@tenotec.no
Telefon +47 51 95 96 30
|
» Åpningstider
Mandag - Fredag 08:00 - 15:30
Lørdag - Søndag Stengt
» Postadresse

Røynebergsletta 20, Forus
4033 STAVANGER
Norge

» Varelager og distribusjon

Røynebergsletta 20, Forus
4033 Stavanger
Norge

Vis kart

» Ekstern varelager og distribusjon

Lagerveien 39, Forus
4033 Stavanger
Norge

Vis kart